Wie is Nickie?

Nickie, jullie fotograaf.

Hoi, ik ben Nickie. De Nickie van Nickie Fotografie. Ik ben een vrolijke en spontane meid, beschik over veel geduld, kan me goed in de medemens inleven en daardoor ook sferen goed inschatten, dit kan ik mooi vertalen naar beeld.
Ik woon samen met mijn man, dochter, 3 katten, een aantal kippen en 2 reuze konijnen aan de rand van Dokkum. Vanuit mijn woonkamer een geweldig uitzicht over de friese weilanden en toch in een minuutje of wat met de fiets in de binnenstad. Ik hou van mountainbiken, natuurwandelingen, gezellig klessebessen met vriendinnen , bordspellen en sinds kort leer ik doedelzak spelen. In de zomer ben ik af en toe wat bezig in mijn kleine moestuintje.
Natuurlijk vind ik het als fotograaf geweldig om te fotograferen. Ik heb daarom ook in mijn twintiger jaren de fotoacademie in Amsterdam gevolgd. Dit was nog in het analoge tijdperk, en zo heb ik vele uren doorgebracht in mijn eigen doka. Sinds het digitale tijdperk is begonnen heb ik nog meer plezier gekregen in het fotograferen, en vooral in de fotobewerking.
Het is heerlijk om je eigen stempel te kunnen drukken op een foto. Eerst door je manier van fotograferen, en daarna ook nog eens door de fotobewerking.
Bruiloften vind ik vooral erg bijzonder om te fotograferen, daarnaast word ik ook gevraagd voor portretten, reportages, babymomenten, huwelijksaanzoeken en om beelden vast te leggen voor bedrijven. Verder fotografeer ik op verzoek.
Ik hou vooral van de variatie in mijn vak en werk ook graag samen met andere professionals.Nickie Pereboom Nickie Fotografie

Mijn fotografiestijl.

Ik fotografeer voornamelijk in reportagestijl en als candid fotografie. Hierbij fotografeer ik vooral het ogenblik. Ik ben dus constant aan het kijken en anticiperen. Wat gebeurt er, wat zal er gaan gebeuren. Heel belangrijk is het om dan ook op de sfeer te letten en deze zo mooi mogelijk in beeld te krijgen. Ik bemoei me zo weinig mogelijk met het gebeuren en leg het vast zodat de emotie goed over komt. Maar ik fotografeer niet alleen op deze manier, ik ensceneer ook wel tijdens mijn fotografie. Zo zoek ik bv een mooie plek op om de bruidsjurk op te hangen voor een still zodat deze perfect tot zijn recht komt,  zet ik de mensen neer voor een groepsportret. Bij de fotoshoot tijdens de bruiloft help ik veel met de poses maar ik sta natuurlijk ook open voor eigen inbreng van het bruidspaar.